Оваа страница објаснува како да го избришеш својот RKsell профил и што се случува со твоите податоци. Важи за апликацијата RKsell на Android и iOS и за страницата www.rksell.com; сите го користат истиот профил.
1. Избриши го профилот во апликацијата
1. Отвори RKsell и најави се.
2. Оди на Профил.
3. Допри Избриши профил на дното од менито.
4. Внеси ја лозинката и допри Избриши трајно.
Профилот веднаш се брише и се одјавуваш.
2. Избриши го профилот на веб-страницата
1. Оди на www.rksell.com и најави се.
2. Отвори Профил и избери Избриши профил.
3. Внеси ја лозинката и потврди.
3. Избриши го профилот по е-пошта
Ако веќе не можеш да се најавиш, пиши на info@rksell.com од е-адресата на профилот со наслов „Избриши го мојот профил“. Може да те замолиме да потврдиш дека профилот е твој. Профилот го бришеме во рок од 30 дена и потврдуваме по е-пошта.
4. Што се брише
податоците за најава (е-адреса и лозинка);
профилот: име, телефонски број, профилна и насловна фотографија, податоци за фирмата;
сите твои огласи и нивните фотографии;
разговорите и пораките;
омилените, блокираните корисници, известувањата и продавницата;
уредите регистрирани за известувања.
5. Што се чува и колку долго
Резервни копии: избришаните податоци може да останат во резервните копии до 30 дена.
Пријави и записи од модерација: пријавите што си ги испратил или што се однесуваат на тебе се чуваат до 3 години за безбедност на платформата.
Записи што ги бара законот: записот дека си ги прифатил условите се чува во законскиот рок на застарување.
Анонимна статистика (на пр. дневен број посетители) не те идентификува и не се брише.
Поединечни огласи можеш да избришеш во секое време во Мои огласи, без да го избришеш профилот. Прашања: info@rksell.com. Повеќе во нашата Политика за приватност.